مراکز داده جهان با سریعترین توان عملیاتی و پردازشی در حال فعالیت هستند و در این بین، تجهیزات شبکه استاندارد و اتصالات صنعتی به پیشرفت نوآوری در حال تغییر بازار کمک میکنند. مراکز داده زیادی وجود دارند که از کابلهای سرور با سرعت بالا استفاده میکنند و در لایه دسترسی مکانهای ابری خصوصی، عمومی و ترکیبی در سراسر جهان قرار میگیرند. این اتصالات سرور، برای فعال کردن طیف گسترده ای از خدمات و برنامههای کاربردی در حال ظهور در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله قصد داریم به اهمیت استفاده از کابل DAC در فضای ابری بپردازیم.
اهمیت سرعت کابلها در فضای ابری
امروزه برنامهها و ابزارهای ابری به طور مداوم در حال ظهور هستند و کاربران را به راحتی به خدمات دیجیتال بیشتری متصل میکنند؛ اما تمام این موارد تنها با کابل های پر سرعت فعال میشوند. برخی از صنایع در حال حاضر از مزایای داشتن سریعترین زمان پاسخ و قابلیتهای پردازش پیشرفته استفاده میکنند؛ مانند: امور مالی، SaaS، مراقبتهای بهداشتی و غیره.
سرعت 400G
در حال حاضر سر و صدای زیادی در صنعت در مورد سرعت پورتهای نسل بعدی 400G و 800G وجود دارد که توسط مراکز داده فوق مقیاس، ارائه دهندگان خدمات ابری و برخی از شرکتهای بزرگ مقیاس ایجاد شده است. سوئیچهای جدید شبکه 400G برای پیوند به هسته شبکه مستقر شده اند و در نهایت سریعترین سرعت سرور را ممکن میسازند.
سرعت 400G در نهایت راه خود را به شرکتهای بزرگتر جهت گرفتن لینکهای آپلود بین لایههای سوئیچ، باز میکند. اتصالات سرور در مورد پهنای باند و تأخیر زمانی نیز باید با تجارت الکترونیک و فناوریهای نوظهور مانند: تجزیه و تحلیل دادههای پیشرفته، یادگیری ماشینی و بخصوص (ML) هوش مصنوعی (AI)، پزشکی از راه دور، بانکداری آنلاین، محتوای ویدئویی با وضوح بالا و سایر برنامههای کاربردی بلادرنگ و فوری هماهنگ باشد.
کابل DOC
کابل مسی “Direct Attach” یا کابل DAC یک کابل مسی تویناکس است که مستقیماً پورتها (یا کارتهای خط) را در تجهیزات فعال مانند سوئیچها، روترها، سرورها یا دستگاههای ذخیرهسازی داده در یک شبکه داده متصل میکند.
خوشبختانه، کابلهای اتصال مستقیم با سرعت بالا یا کابل DAC با این نیازهای روزافزون مطابقت دارند. کابلهای مسی (DAC)، کمترین تأخیر را در بین گزینههای اتصال کوتاهدست دارند. این به دلیل تاخیرهای قابل اندازه گیری در اتصالات نوریست که به طور فعال سیگنالهای مسی را به سیگنالهای نوری و سپس به سیگنالهای مسی تغییر میدهد.
قابل ذکر است که فیبر نوری فعال در اتصالات با سرعت بالای 3 متر و کمتر و هنگام استقرار اتصالات سرور 25G و 100G موثر نیست. به علاوه، نیازی به تصحیح خطای Forward یا (FEC) وجود ندارد.
سنج کابل DAC (AWG)
در این موارد، سنج کابل DAC (AWG) میتواند به غلبه بر نیاز به FEC کمک کند که بسیار مهم است؛ زیرا ابر عمومی برای هر سازمانی مناسب نیست. به عنوان مثال، مؤسسات مالی و مراقبتهای بهداشتی که به شدت تحت نظارت هستند، اغلب به دلیل الزامات امنیتی سخت که با اطلاعات مشتری خصوصی همراه است، پیگیری مطابقت را با مشکل مواجه میکنند.
این به تنهایی میتواند یک سیستم ابری خصوصی را به بهترین گزینه تبدیل کند. (AMERICAN WIRE GAUGE با نام اختصاری AWG یک واحد برای اندازه گیری قطر و ضخامت سیمها و کابلهاست که قابل تبدیل به اینچ و میلیمتر و میلیمتر مربع است).
محاسبات ابری را میتوان به سه نوع کلی طبقه بندی کرد
- ابر عمومی نوعی رایانش ابریست که از طریق اینترنت ارائه میشود و در بین سازمانها به اشتراک گذاشته میشود.
- ابرخصوصی، محاسبات ابریست که صرفاً به سازمان شما اختصاص داده شده است.
- ابرترکیبی هر محیطیست که از ابرهای عمومی و خصوصی استفاده میکند.
ابر عمومی
ابرهای عمومی محبوب شدهاند؛ زیرا در سرویس ابر عمومی، تمامی دیتاسنترها (سختافزارها و تجهیزات سرورها) در مالکیت شرکت سرویسدهنده قرار دارند و تمامی مسئولیت حفظ، نگهداری و تعمیر این تجهیزات برای ایجاد ارتباطی پرسرعت و با کیفیت نیز به عهدهی آنهاست.
به علاوه در معماری ابر عمومی، منابع ایجاد شده میان چندین کاربر به اشتراک گذاشته میشوند و به نوعی هر کاربر بخشی از منابع سرور را برای مدتی اجاره میکند. همچنین بخشهایی که از طریق مجازیسازها در اختیار هر مشترک قرار میگیرند، از منابع تخصیص داده شده به دیگر مشترکان مستقل است و با آنکه همگی از یک زیرساخت استفاده میکنند، عملکردشان بر عملکرد مشترکان دیگر تاثیری نمیگذارد.
استفاده از ابر خصوصی و ترکیبی
با این حال، زمانی که نیاز مداوم به حجم کاری پردازشی بزرگتر وجود دارد، داشتن یک ابر خصوصی یا ابر ترکیبی هزینه بیشتری را به همراه دارد. سازمانهای بزرگ، معمولاً متوجه میشوند که راهاندازی یک ابر خصوصی در درازمدت اقتصادیتر است.
سیستمهای TOR
هنگام طراحی سیستمهای ابری، چابکی یک نکته کلیدیست و انتخاب کابلکشی مناسب میتواند به کاهش بودجه IT شما کمک کند. بسیاری از مراکز داده ابری مقدماتی و عمومی از غلافهای سرور Top of Rack (ToR) برای استقرار محاسبات بیشتر در صورت نیاز استفاده میکنند. (TOR شبکهای ست که امکان مخفیسازی هویت کاربران را در فضای اینترنت فراهم میآورد و از دسترسی سیستمهای نظارتی، مکانیاب و غیره به حریم خصوصی کاربران جلوگیری میکند).
در ترکیب با کابلهای مسی اتصال مستقیم، سیستمهای TOR نیز میتوانند مقرون به صرفهتر باشند، زیرا سیستمهای سرور ابری، بسیار تشنه انرژی هستند و گرمای زیادی ایجاد میکنند.
مزیت کابل DAC
علاوه بر قیمت پایین کابلهای مسی اتصال مستقیم (DAC)، مصرف برق یکی دیگر از ملاحظات کلیدی در مورد هزینه است. بسیاری از اتصالات کوتاه دسترسی در سیستمهای TOR ایجاد میشوند و موقعیتهای ایده آل برای استفاده از کابل DAC هستند.
مصرف انرژی در هر پورت که به کاهش مصرف انرژی مرکز داده و همچنین هزینههای خنک کننده کمک میکند. هنگام ایجاد اتصال کوتاه، اتصال مستقیم کابل مسی انتخاب محبوب است.
استفاده از کابلهای نوری برای مسافتهای زیاد
با این حال، اگر به مسافتهای طولانیتری نیاز دارید، کابلهای نوری فعال (AOC) با فرستنده گیرندههای تعبیه شده خود میتوانند مسافتهای زیاد را طی کنند؛ اما نسبت به استفاده از کابل DAC انرژی بیشتری مصرف میکنند. کابل کشی ساختاریافته با فرستنده و گیرنده بیشترین انرژی را در بین سه گزینه دارد، که معمولاً بیش از 1.2 وات در هر پورت برای 25 گیگ و 3.5 وات برای 100 گیگ مصرف میکند.
نکته پایانی
میتوان از کابل DAC برای اتصال سوئیچ ها به روترها یا سرورها استفاده کرد. آنها در حال محبوب شدن در صنعت شبکه هستند و به طور گسترده ای در شبکه منطقه ای ذخیره سازی، مرکز داده و اتصال محاسبات با کارایی بالا و غیره استفاده میشوند. دلیل اصلی محبوب بودن کابل DAC در بازار قیمت است. یکی دیگر از دلایل افزایش محبوبیت آنها این است که RJ-45 10G به طور گستردهای به تصویب نمیرسد و بیشتر سوئیچهای 10G با تراکم بالا با پورتهای SFP 48x در 1 واحد رک تحویل داده میشوند.